luni, 6 iunie 2011

Prieteni adevarati sau doar de ochii lumii?

Hmmm...am pus o intrebare dura sau grea?
Pai hai sa vedem cum stam la capitolul asta.
Prieteni putem avea peste tot, asta daca suntem persoane sociabile si nu unii care abia scot 2 cuvinte, dar trebuie sa vedem ce fel de prieteni sunt persoanele respective, gen: prieteni doar pe interes, prieteni foarte buni chiar prieteni adevarati sau doar prieteni pana in ziua in care marturisesti ceva si totul se duce ca si cum nu ar fi existat, iar persoanele in cauza uita absolut tot.
Se pare ca in ziua de azi pentru unii conteaza sa spuna doar lucruri frumoase si prin asta dovedesc ce buni sunt, cat iti pot fi de aproape...ca doar sustin sus si tare "iti voi fi alaturi mereu indiferent de situatie" si ei asteapta ca la randul tau sa faci si tu probabil acelasi lucru insa nu prea stiu sa si dovedeasca ceea ce sustin. Prietenii astia sunt niste prefacuti pentru ca iti pot arata tot ce este dragut la tine, sa te ridice in slavi, dar in gandul lor nu cred nici macar ei ceea ce spun.
In ziua de azi, cred eu si sustin asta cu tarie, exista mai mult prieteni doar pe interes, cei adevarati se gasesc foarte greu...din ce in ce mai greu si este foarte greu sa ne dam seama uneori daca persoanele de langa noi sunt prieteni adevarati sau nu. Eu una m.am pacalit in privinta unor persoane, sper ca pe viitor sa fiu mult mai atenta si sper sa nu dati peste niste oameni care vor doar sa va foloseasca si atat.

PRIÉTEN = Persoană de care cineva este legat printr-o afecțiune deosebită, bazată pe încredere și stimă reciprocă, pe idei sau principii comune; amic.(asta este definitia cuvantului "prieten")

Aveti grija de voi...va puup.
Stiti ca va iubesc:x,
Madoo.

4 comentarii:

  1. "doar prieteni pana in ziua in care marturisesti ceva si totul se duce ca si cum nu ar fi existat"="Prietenii astia sunt niste prefacuti " sti,chiar ai dreptate, multi sunt asa, iar in mica noastra lume... aproape de fiecare data se intampla asa. nu stiu cati prieteni buni/adevarati exista insa mereu ,fiecare,are nevoie de cineva aproape,cuiva cui sa.i spuna tot ce are pe suflet, sa se descarce, sa.l inteleaga,aia este totusi o prietenie daca nu mai mult.
    in legatura cu prefacutii...sunt oamenii care sunt alaturi de tine doar pana la momentul oportun, isi lasa masca, si se razbuna,( cat iti este prieten ,iti cunoaste punctele mai sensibile/slabe),si ataca.
    Ps: orice padure are uscaturi...:| , si cum fac..in marea majoritate a timpului din viata mea,numai de genul asta de persoane gasesc...
    Sper ca tu sa gasesti destui amici incat sa nu te simti singura niciodata:) (cum ma simt eu...uneori)

    RăspundețiȘtergere
  2. Andra cu timpul cred ca o sa dai si tu peste niste oameni super. Eu una am dat si este foarte bine. Toti avem nevoie de cel putin o persoana careia sa ii spunem tot ce avem pe suflet fara ca mai apoi sa primim reprosuri sau sa se razbune pe noi. In ziua de azi trebuie sa fim foarte atenti la cei din jurul nostru:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am sa spun si eu cateva ceva legat de prieteni adevarati si cei falsi nu inainte de a aprecia textul madalinei si comentariul lui andra dandu-va dreptate si fiind de acord cu multe din precizarile voastre.Eu ce pot sa zic..pai incep cu prietenii adevarati care cred ca sunt acele persoane care te inteleg si te sustin si in gandurile lor nu numai de fata cu tine si bineinteles demonstrandu-ti asta si prin fapte care nu trebuie sa fie neaparat de natura economica..obligatii sau orice altceva...pur si simplu sa te ajute si sa te inteleaga pt ca iti este prieten mereu si la nevoie.Eu personal mai consider ca e mai bine sa ai mai putini prieteni dar curati decat multi si de fatada.Inca o parere pe care vreu sa mi-o exprim este aceea ca trebuie sa respecti un prieten ca sa poti sa primesti si la randul tau la fel respect si devotament.Se pot intampla sa existe si mici certuri,discutii intre prietenii cu adevarat buni dar cred ca aceste sunt trecatoare si ca sa rupi o relatie de prietenie foarte buna trebuie sa ne gandim de mai multe ori inainte.Ar mai fi multe pareri care le pot spune dar cel mai bine este sa cunoastem.Despre prietenii falsi...ce pot sa zic cu siguranta sunt muult mai multi decat cei adevarati si loiali si un lucru vreau sa spun despre ,,prietenii falsi" trebuie sa invatam sa ne dam seama singuri care sunt acestia prin comportament,faptele,spusele,parerile lor. si dupa ignorati pt ca mie personal aceste persoane imi complica viata.Si despre ei ar mai fi multe de spus dar cred ca cel mai bine e sa ne uitam in jurul nostru sa analizam si sa tragem concluziile cele mai corecte dupa.Madalina buna idee ai avut cu acest text...asa am putut sa ne exprimam parerile si opiniile noastre si i-ti doresc sa ai parte numai de prieteni adevarati!!!....Andra cand te simti singura gandeste-te muult mai mult la prieteniii adevarati care ii ai ,la familie si la cei care sti tu sigur ca te inteleg si tin la tine cu sinceritate...Aici inchei eu.Salutare!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult...sper sa ai si tu parte numai de prieteni adevarati. Ceea ce ai spus tu in comentariul tau este foarte adevarat...un prieten nu trebuie sa.ti demonstreze cat de prieten este prin obligatii si mai ales aceste obligatii sa fie de natura economica...trebuie sa faca asta pentru ca vrea.

    RăspundețiȘtergere