luni, 8 noiembrie 2010

Bucurestiul nostru drag...









Ca sa nu spuneti ca sunt lenesa si ca nu aveti ce citi pe blog mi-a venit o idee.:D Hai sa ne plimbam putin prin Bucuresti:).
Pentru inceput v-as putea sugera ca daca va plictisiti in casa si tot nu aveti ce sa faceti, dati o fuga cat inca mai este timp la Piata Victoriei si acolo pe peron veti putea vedea cateva poze din vechiul Bucuresti si cateva descrieri (cateva le puteti vedea si pe blog postate de mine). Astfel de poze mai erau expuse si la Palatul Sutu insa domnii de acolo nu stiu sa respecte termenele si ieri cand era ultima zi de vizitat nu mai puteai intra ca nu mai dadeau voie pentru ca spuneau ei nu sunt vizitatori.
Pentru inceput as vrea sa va povestesc de acest Palat Sutu (Sturza), este pe Calea Victoriei cred ca nr. 107 daca nu ma inseala memoria si este lasat in paragina, dar cu toate astea a apartinut familiei Sturza si era foarte mare insa din cauza indiferentei in curand se va darama sincer (ar fi bine sa treceti cat mai repede pe acolo daca chiar doriti sa il vedeti cat inca mai este in picioare), tot pe Calea Victoriei mai puteti da si peste Muzeul George Enescu.





Bine acum daca e sa o luam asa este foarte frumos sa va plimbati pe toata Calea Victoriei mai ales seara pentru ca este foarte frumos si aveti ce vedea pentru ca este una din arterele cele mai vechi ale Bucurestiului care inca mai pastreaza aerul acela oarecum boem al Micului Paris de altadata. Daca tot sunteti pe Calea Victoriei nu ezitati sa mergeti si pe stradutele adiacente cum ar fi Calea Grivitei, str. Stavropoleos (aici va puteti opri daca va e foame sau sete la Caru' cu bere unde sunt preturi bune asta daca nu vreti sa aruncati cu banii pe fereastra ca sa zic asa), Lipscani si alte stradute din centrul vechi. Va spun din proprie experienta ca nu aveti ce pierde daca va plimbati pe acolo...in acest mod mai puteti vedea inca pastrate cladiri vechi care stau sa se darame pentru nimeni nu face nimic pentru ele, nimeni nu incearca sa le consolideze. Puteti sa va mai opriti la o terasa, cafenea, ceainarie sau chiar restaurant pentru ca sunt foarte multe in centrul vechi cu mancaruri si bauturi sofisticate. Si pentru ca voua va spun tot chiar aseara eram pe Calea Victoriei si a fost foarte frumos avand in vedere vremea placuta de ieri care a tinut cu mine si am putut face poze (a doua poza de pe aceasta postare fiind facuta ieri) si am putut revedea cateva monumente istorice care parca te fac sa te simti intr-o alta perioada si nu in 2010. Ce-i drept mie una imi place foarte mult centrul vechi si as fi foarte fericita si incantata daca as sta pe undeva pe langa, aceasta parte a Bucurestiului ma face mai fericita ca inca mai pastram si noi ceva chiar daca nu avem grija de el. Alte locuri bune de vizitat ar mai fi Casa Poporului - o cladire imensa, cu sali gigantice, cu decoratii din foita din aur, cu covoare groase frumoase, de unde poti vedea intregul Bucuresti daca esti cat mai sus cu putinta; Palatul Cotroceni, iarasi un alt loc plin de istorie ca si celelalte prezentate pana acum, aici simtindu-va mandri ca vedeti unde sta presedintele. Daca sunteti la Casa Poporului si aveti chef de plimbare puteti face 3 lucruri.
1. Sa va plimbati pe bulevardele ce se formeaza din fata cladirii.
2. Sa va duceti in Parcul Carol (exista si un monument dedicat eroilor aici) luand-o pe niste stardute foarte linistite
3. Daca aveti nevoie de putina pace sufleteasca va puteti duce la Mitropolie care este foarte aproape si acolo fiind iarasi foarte frumos. Nu stiu de ce dar cand ajung pe una din stradutele ce duc la Mitropolie parca simt cum revine in mine o lniste sufleteasca, iar in curte e atat de liniste incat nu ai mai pleca deloc de acolo.
Si cu toate astea pe strazile Bucurestiului sunt numai sticle si hartii aruncate asa ca oricat am vrea sa ne mandrim cu Micul Paris nu prea mai avem cum avand in vedere halul in care arata cu gunoaie, su cladiri care stau sa se darame scrise cu grafitti si cartiere pline cu tigani, unde noaptea se iau la bataie cu tot ce prind fara ca cineva sa faca ceva...totusi sa admitem ca ne mandrim ca suntem bucuresteni ca "doar stam la capitala" cum spunea candva un vecin al bunicii mele si cum spun toti copii de pe la tara ca e frumos sa stai la oras si mai ales in capitala.


Cam asta mi-a venit acum in minte, dar imi mai aduc aminte postez cu cea mai mare placere pentru voi pentru ca e frumos sa impartasesti si altora ceva din ce stii tu si nu uitati daca aveti timp sa treceti prin locurile mentionate mai sus ca nu strica daca sunteti dornici de plimbari prin oras.


In caz ca nu se vede aici este Piata Romana cum era candva.








SO WE LOOOOVE BUCHAREST.:x:x:x

4 comentarii:

  1. Chiar mi-a facut placere sa vedem acele fotografii impreuna, mersi ca m-ai dus pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa nu uitam de bulevardul meu preferat din Bucuresti: Kiseleff.
    Apoi, parcul Herastrau si Cismigiul-cele mai frumoase parcuri(pentru mine, cel putin:d)
    Apoi, Biblioteca Nationala de pe Lipscani si...cladirea CEC-ului de pe Victoriei..si..toata agitatia din fata TNB-ului...si linistea stradutelor din Drumul Taberei...si muuulte altele.
    Avem un oras foarte frumos, intr-adevar!

    Sunt Doruta;)

    RăspundețiȘtergere
  3. dap asa e, Bucurestiul este destul de frumos...si apropo de asta iti multumesc pentru surpriza chiar a fost una si extrem de frumoasa, sincer nu ma asteptam>:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. cu placere alex...cand pot face ceva pentru cineva, fac cu cea mai mare placere...imi place sa ii ajut pe cei dragi si oamenii in general:p:d

    RăspundețiȘtergere