luni, 8 noiembrie 2010

Elizabeth Gilbert, despre cartea Eat Pray Love


Publicata in SUA in 2006, Eat, Pray, Love a fost timp de peste un an Numarul 1 pe lista celor mai bune vandute carti nonfictoin a publicatiei New York Times.
Ea sta la baza unui film cu Julia Roberts, a fost si continua sa fie tradusa peste tot in lume si s-a vandut, pana acum, in 5 milioane de exemplare. 
"Nu stiu sa existe pana acum pe piata un scriitor pe care sa-l citesti cu mai multa placere ca pe Gilbert. . .  Combustibilul textului lui Gilbert este un amestec de inteligenta, spirit si exuberanta colocviala practic irezistibila . . ."
Jennifer Egan, New York Times Book Preview

"O carte de memorii atragatoare, inteligenta si amuzanta. . ."
Lev Grossman, Time Magazine 

"Felul ironic, lipsit de reticente in care Gilbert isi povesteste extraordinara calatorie il face pana si pe cel mai cinic cititor sa viseze la ziua in care il va gasi pe Dumnezeu in strafundul unei pesteri din India sau, cine stie, intr-o felie transcendenta de pizza"
Erika Schickel, Los Angeles Times

"O calatorie fascinanta si plina de miez, repovestita cu verca, umor si intuitie. Si altii au scris, inainte de Gilbert, asemenea memorii, dar putini au intrecut-o"
John Marshall, Seattle Post-Intelligencer

". . . Un reportaj pe tema cautarii sufletului si descoperirii de sine. Adoptand un ton prietenos, conspirativ, Gilbert isi atrage cititorii in tesatura narativa culturala si emotionala numarul unul din acest an"
Publishers Weekly, recenzie marcata cu stea

"N-am mai citit niciodata despre o asemenea aventura, in care un scriitor isi pune in bagaj toata viata si o ia cu el la drum"
Alan Richman

"Elizabeth Gilbert ne duce intr-un pelerinaj, ea are umorul, intuitia si farmecul care insotesc doar autodezvaluirea sincer si scrisul de buna calitate"
Jack Kornfield

Acestea au fost parerile tuturor criticilor ce au abordat aceasta carte. Eu la randul meu o gasesc foarte fascinanta, interesanta, ironica, amuzanta, dar totodata o lectie importanta despre viata. Recomand tuturor sa o cititi si sa va descoperiti pe voi insiva in povestea aceasta. 
Rugati-va, mancati ce va place, iubiti din toata inima, nu regretati nimic si bucurati-va de viata!


4 comentarii: